Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „ХЕМУС 2024”
Пловдив, България, 05 - 08 юни 2024 г.

НОВИНИ И СЪБИТИЯ

04
Апр
You Tube канала на „Хемус 2024“ е актуализиран.

Уважаеми колеги, настоящи и бъдещи участници в „Хемус 2024“,

Информираме всички, че наскоро съдържанието на канала на изложението в You Tube беше актуализирано. В допълнение към публикуваното на сайта ни, сега вече можете да гледате кратките и пълните версии на видеоклиповете от „Хемус 2022“, както и от съпътстващите го Демонстрационни стрелби. Следвайте линковете по-долу и ви желаем приятни минути с нас!

Hemus 2022 In Brief: https://youtu.be/hqbJWmRsrGA

Hemus 2022 Overview: https://youtu.be/SRXW5BeSE7E

Hemus 2022 Live Firings Trailer: https://youtu.be/HxVX0YjP-ig

Hemus 2022 Live Firings Ful lVideo: https://youtu.be/uakOQps1DU4

Hemus 2020 Playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PL-aILqtTz6USGK2vMUsD5nzPJI5J3dMpJ
 
За подробности можете да се свържете със следните лица за контакт:

Яна Минчева, Международен панаир Пловдив.
Тел.: +359 32 902494, E-mail: y.mincheva@fair.bg

Христо Парушев, управител на „Хемус Консулт“ ЕООД.
Tел.:  +359 876676033, E-mail: manager@hemusbg.org

За повече информация посетете ни на:

www.hemusbg.org/en 

www.linkedin.com/in/hemus-idee/

https://www.youtube.com/@Hemus_IDEE
21
Мар
„Хемус 2024“ привлича нарастващ интерес за участие.

След първите изложители подали заявления за участие в „Хемус 2024“ в средата на месец март тази година, Изложението продължава да привлича нарастващ международен интерес за участие. Екипът на „Хемус 2024“ припомня на традиционните си и нови изложители за предоставяните отстъпки при ранно заявяване на участие, както и за наемане на по-голяма изложбена площ:
  • при ранна регистрация за участие до 22.12.2023 г. включително и заплащане на минимум 50% от наемната цена и заявените услуги в рамките на същия период, ИЗЛОЖИТЕЛЯТ получава 5% отстъпка от платената стойност с изключение на таксата за регистрация;
  • при заявяване на открита изложбена площ за разполагане на експонати до удвоения размер на наетата покрита изложбена площ, ИЗЛОЖИТЕЛЯТ получава 80% отстъпка от наемната цена за открита площ;
  • при заявяване на открита площ от 21 м2 до 100 м2 ИЗЛОЖИТЕЛЯТ получава 25% отстъпка от наемната цена за открита площ; 
  • при заявяване на открита площ над 100 м2 ИЗЛОЖИТЕЛЯТ получава 30% отстъпка от наемната цена за открита площ.
За повече информация посетете сайта ни на: https://www.hemusbg.org/bg

За подробности можете да се свържете със следните лица за контакт:

Яна Минчева, Международен панаир Пловдив.
Тел.: +359 32 902494, E-mail: y.mincheva@fair.bg

Христо Парушев, управител на „Хемус Консулт“ ЕООД.
Tел.:  +359 876676033, E-mail: manager@hemusbg.org
21
Фев
Възможности за позициониране и рекламно присъствие предоставяни на "Хемус 2024"

За Шестнадесетото издание на изложението през 2024 г. ние предлагаме редица нови спонсорски пакети – „Платинен спонсор“, „Златен спонсор“, „Сребърен спонсор“, както и традиционните спонсорски пакети „Международна научна конференция“, „Индустриален форум“ и „Демонстрационни стрелби“.

И както обикновено, можете да рекламирате продуктите и услугите си в каталога на изложението, чрез видео електронна или печатна реклама в изложбените палати и извън тях.

След доказания по време на предишното издание през 2022 г. успех на предложените виртуални услуги, намерението ни е да предоставим тази възможност отново на физическите ни изложители и потенциални онлайн посетители и на „Хемус 2024“.

За повече информация виж тук
14
Фев
Сайтът, профилът в Linked In и каналът в You Tube на „Хемус 2024“, са с нова визия, оформление и функционалност.

Новата разработка в това число и мобилната й версия позволяват бърза и лесна навигация, както и богата информираност на изложители и посетители. Актуализирани са функциите на под-менютата „Защо „Хемус 2024“, „Заяви среща“, „Ранна регистрация и отстъпки“, „Преглед на резултатите от „Хемус 2022“, „Делови срещи“, „Видове посетители“ и др.

Както обикновено публикуваната информация се актуализира своевременно, за което участниците в изложението се информират незабавно.

Добре дошли и ползотворно посещение на:

www.hemusbg.org/en 

www.linkedin.com/in/hemus-idee/

www.youtube.com/@Hemus_IDEE
08
Фев
Групата на медийните партньори на „Хемус 2024” нараства.

Организаторите на  Международното изложение за отбранителни продукти и услуги - „Хемус 2024“ получиха покрепа за популяризиране на събитията свързани с организирането и провеждането на изложението от Unmanned Systems Technology.com, с което групата на медийните ни партньори се увеличи с още един член.

Unmanned Systems Technology.com (UST) е електронна платформа посветена на технологиите и иновациите в безпилотните системи. Уебсайтът на медията, седмиченият електронен бюлетин и профилите в социалните мрежи предоставят актуална информация за технологичните разработки в този сектор, както военни, така и търговски, на глобална аудитория, с над 80 000 посетители от над 200 държави всеки месец. Публикуваните изчерпателни профили на доставчици показват огромното разнообразие на продукти, услуги и възможности в индустрията за безпилотни наземни, морски и въздушни превозни средства.

За повече информация относно Unmanned Systems Technology.com моля следвайте линка - https://www.unmannedsystemstechnology.com
27
Яну
Кампанията на „Хемус 2024“ е стартирана.

ДОБРЕ ДОШЛИ НА “ХЕМУС 2024 ”!

Уважаеми симпатизанти, настоящи и бъдещи участници на ХЕМУС,

Както съобщихме в края на миналата година, 16-тото издание на Международното изложение за отбранителна техника и услуги – „ХЕМУС“ ще се проведе от 5-ти до 8-ми юни 2024 г. в Международен панаир Пловдив, България. През 2024 г. празнуваме 29 години нарастващ опит и традиционно предлагаме уникални възможности. Предстоящото издание отново е под егидата на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката. Важно е, че от 2020 г. изложението се утвърди като най-надежден партньор в криза и в най-несигурните времена. Предишното издание – „ХЕМУС 2022“ се проведе в сложни геополитически и икономически условия и демонстрира устойчивост на кризи с доказана способност да се проведе в условия на тежки противоепидемични ограничения и икономически затруднения, осигурявайки не само атрактивни, но и безопасни условия за изложители и посетители. Нашето обещание е да запазим Събитието като: „ТРАДИЦИЯ, изключително ПРЕДСТАВЯНЕ, УСТОЙЧИВОСТ НА КРИЗИ“.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НАС ЗА „ХЕМУС 2024“ СЕГА!

Бихме искали да напомним, че тъй като обработваме заявките на нашите клиенти на принципа „първия заявил е първи обслужен“, най-атрактивните позиции на откритите и закритите площи се наемат и заемат много бързо.

За повече информация посетете:

www.hemusbg.org/bg 

www.linkedin.com/in/hemus-idee/

www.youtube.com/@Hemus_IDEE

За допълнителни насоки, моля, свържете се с:

Г-жа Яна Минчева , Търговски отдел, Международен панаир – Пловдив.
Тел: +359 32 902494, E-mail: y.mincheva@fair.bg

Господин Христо Парушев , управител, “Хемус Консулт” ООД.
Тел: +359 876676033, E-mail: manager@hemusbg.org

10
Ное
Организационният комитет по подготовката и провеждането на международното изложение за отбранителни продукти и услуги – „Хемус“ взе решение за провеждане на XVI-тото поредно издание на изложението.

Уведомяваме нашите настоящи и бъдещи изложители, гости и посетители, че XVI-тото поредно издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги - „ХЕМУС“,  „Хемус 2024“,   ще се проведе в периода от 5 до 8 юни 2024 г. в Международния панаир Пловдив, България. И през 2024 г., след повече от 29 години нарастващ опит, при което бяха потвъдени основни характеристики на изложението като ТРАДИЦИЯ, растящ УСПЕХ и УСТОЙЧИВОСТ на кризи, отново ще предложим уникални възможности за създаване на нови контакти, укрепване на отношенията между бизнес партньори, правителствени и неправителствени организации, представяне на иновативни решения на продукти и услуги в сфератат на отбраната и сигурността, споделяне на знания и опит, сключване на търговски споразумения и др.

Важно е да се отбележи, че успешно проведените две издания на изложението след 2020 г. в условия на кризи от различен характер ни дава увереността че „Хемус 2024“ ще постигне своите цели за развитие на отбранителната индустрия, сектора за сигурност и Въоръжените сили на България, бидейки надежден партньор на държавните институции, български и междунаросдни цомпании от  отбранителната индустрия, чуждестранни гости и дипломатически представители, научните институции и академичната общност.

Като страна-членка в ЕС и НАТО ние предлагаме еднакви условия за представяне на нови и иновативни продукти и услуги в областта на отбраната и сигурността и бихе желали да насърчим участието на изложители и посетители както от страни-членки на ЕС, така и от държави извън тази общност и от различни континенти.

Предстоящото издание отново ще се проведе под егидата и с активното съдействие на Министерство на отбраната и Министерството на икономиката на България.

Мотото на изложбата остава "Отбрана, антитероризъм и сигурност", но тематичните направления са актуализирани, като се фокусират върху киберсигурността, граничната сигурност, стратегическите комуникации, изкуствения интелект, безпилотните автономни системи, управлението на кризи, реагирането при бедствия и гражданската защита. Научноизследователска и развойна дейност, тестване и оценка също са включени като предметни области.

Основните съпътстващи събития на изложението са:

- XII -та Международна научна конференция;

- Индустриален форум;

- Демонстрационни стрелби на ЦАТИП „Змейово“;

- Динамичен и статичен показ на способностите на българските и съюзнически Въоръжени сили и други държавни органи с отговорности в областта на националната сигурност.

Фондация "Хемус-95" е определена за непосредствен организатор на "Хемус 2024" с ключови партньори - Международния панаир Пловдив - АД и Сдружение Българска отбранителната индустрия „Академик Стефан Воденичаров“. 

На редица структури от Министерството на отбраната също са възложени функции и отговорности за подготовката на „Хемус 2024“ и всички съпътстващи събития.
18
Юли
Окончателният преглед на проведеното изложение „Хемус 2022“ и съпътстващите го събития потвърждава в цифри неговия категоричен успех и ръст независимо от сложната обстановка в световен мащаб.


          Окончателният преглед на проведеното изложение „Хемус 2022“ включително и резултатите от независимото изследване на удовлетвореността на изложителите и посетителите е публикуван. Документът потвърждава в цифри категоричния успех на Петнадесетото издание на изложението проведено в изключително динамична и сложна геополитическа и икономическа обстановка в световен мащаб. Независимо от горното постигнатите резултати отбелязаха значим ръст по сравнение с предишните издания. Ето защо, ние отново и с гордост потвърждаваме основните същностни характеристики на „Хемус“, а именно:

„ТРАДИЦИЯ, изключително ПРЕДСТАВЯНЕ, растящ УСПЕХ, УСТОЙЧИВОСТ“.
22
Юни
Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022“ отново регистрира устойчив растеж в сложни условия.

 
Петнадесетото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022“ се състоя от 1 до 4 юни 2022 г. в Международен Панаир Пловдив. Събитието се проведе в сложни геополитически и икономически условия. От организаторите бяха положени значими усилия за да се осигурят не само привлекателни, но и безопасни място и условия за изложители и посетители.

Независимо от сложната геополитическа и икономическа обстановка в световен мащаб „Хемус 2022“ постигна значителен ръст по всички търговски параметри в сравнение с предишното издание на изложението през 2020 г. По-специално, „Хемус 2022“ разшири покритата и особено откритата изложбена площ за да разположи повишения брой изложители. Значим брой нови изложители, от нови за „Хемус“ страни участваха успешно в това издание. Сред нашите уважавани изложители, на които предложихме домакинство, отново беше и Контингент от Сухопътните войски на САЩ, който участва в Статичния показ заедно с български военни формирования. Този контингент беше част от Многонационалната батальонна бойна група на НАТО формирана на територията на Република България.

Броят на посетителите надвиши 3000 и показа повишен национален и международен интерес към изложението. Изключително ни е приятно да отбележим, че и при посетителите расте броят на новите, от нови страни.

В национален контекст, изложението беше посетено от ръководители и високо поставени представители на българските национални институции, включително Президента на Р. България, министри, Началника на отбраната, Командирите на Видовете Въоръжени сили, генерали, адмирали, военнослужещи и граждани.

„Хемус 2022“ предизвика и изключително висок международен интерес. Броят на официалните делегации, поканени от Министъра а отбраната на България,  нарасна на 18, а състава им включваше министри, заместник-министри, национални директори по въоръженията, високо поставени военни длъжностни лица. Заедно с това, изложението беше посетено и от много посланици, аташета по отбрана и търговски аташета от дипломатически представителства, акредитирани в София и други чуждестранни посетители от около 50 държави от Европа, Северна и Южна Америка, Африка, Азия и Австралия.

Както обикновено, „Хемус 2022“ предложи и редица съпътстващи събития, такива като: Международна научна конференция, Индустриален форум, Динамичен и Статичен показ на въоръжение и техника, Демонстрационни стрелби на живо и бизнес срещи.   

Тази годишното издание за първи път предложи и още две съпътстващи събития - първия Симпозиум за научни изследвания и иновации за европейска сигурност и отбрана – „Научни изследвания и иновации за европейска сигурност и отбрана“ (RISE-SD) и първото международно Състезание-хакатон DefInSpace - Bulgaria 2022 за иновации с фокус приложението на космически технологии в областта на отбраната и сигурността.

Резултатите от проведеното независимо социологическо проучване по време на „Хемус 2022“ потвърдиха високата оценка и удовлетвореност на изложители и посетители от реализираните високи стандарти и повишаващото се доверие към Изложението, както и от рационалните ползи от него.

Така, „Хемус 2022“ потвърди отново тенденцията не само да бъде растящ в годините успех, но и се утвърди, като един от най-надеждните партньори на националните и международни институции, въоръжените сили, отбранителната индустрия и академичната общност.

Ето защо, ние отново и с гордост потвърждаваме основните същностни характеристики на „Хемус“, а именно:

„ТРАДИЦИИ, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО представяне, растящ УСПЕХ, УСТОЙЧИВОСТ“.

Очаквайте подробен преглед на резултатите от проведеното изложение „Хемус 2022“ и съпътстващите го събития, който ще бъде публикуван на нашата интернет страницата.