Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „ХЕМУС 2022”
Пловдив, България, 01 - 04 юни 2022 г.

Динамичен и статичен показ

Това съпътстващо Изложението събитие дава възможности да бъдат показани в статика и демонстрирани в динамика основни характеристики на предлаганите отбранителни продукти и услуги. Тези възможности ще бъдат предоставени на изложители и посетители и по време на „Хемус 2022“. 

По време на  изданието през 2020 г. експонатите от Статичния показ бяха изложени в няколко центъра – „Автотранспортен“, „Специализирана техника“, „Авиационна техника и водолазна екипировка на ВМС“ „Въоръжение и оптични прибори“ „Средства за индивидуална и балистична защита“, „Полеви комуникационни средства на ВВС“, Специализирана автомобилна техника“, „Център за техника на МВР“, на който бяха представени СОБТ, ГДПБЗН и ГДГП. За първи път в историята на изложението Статичният показ включи Център за техника на Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ, на който бяха представени две бойни бронирани машини на пехотата и един безпилотен летателен апарат с близко действие.

Непосредствено след откриването на Изложението за първи път от 2016 г. беше проведен динамичен показ, с участието на вертолет Ми-17 с българския трибагреник и два вертолета БЕЛ от българските ВВС, които за първи път в историята на изложението летяха съвместно с два самолета Ф-16 от ВВС на САЩ.