Международно изложение за отбранителни продукти и услуги
„ХЕМУС 2020”, 27.05.2020 - 30.05.2020, Пловдив, България

НОВИНИ И СЪБИТИЯ

15
Юли
Медиен партньор на „Хемус 2020“ предлага допълнителна възможности за реклама и бизнес контакти.

Групата на медийните партньори на „Хемус 2020“ нарасна с още един участник, ARMSCOM OU.

ARMSCOM е международна бизнес - бизнес (b2b) медийна платформа за въздушно-космическа и отбранителна индустрия. Нейната база данни съдържа повече от 4000 компании с предмет на дейност в 3400 сектора на свързани с отбраната. За повече подробности посетете сайта на платформата на адрес: http://www.armscom.net/.

Като медиен партньор на „Хемус 2020“, ARMSCOM предлага на изложителите, посетителите и спонсорите на “Хемус“ промоционален рекламен пакет, който предоставя чудесни възможности за бизнес контакти и реклама.

Пакета включва:
- изписване на профила на компанията;
- изписване на профилите на продуктите на началната страница;
- новини и съобщения за пресата;
- банери (300х250 pixels, 728x90 pixels);
- видео материали ( до 100MB, mp4) на началната страница;
- изпращане на 12 електронни съобщения (имейли) до над 11500 професионални адреса.

Активност на пакета – от заявяване на услугата до приключване на Изложението, но не по-малко от 6 месеца.

 За повече информация за рекламиране, моля следвайте връзката - https://www.hemusbg.org/izlozhiteli/reklama-i-sponsorstvo.

За повече информация за бизнес контакти, моля следвайте връзката -https://www.hemusbg.org/sybitia/delovi-sreshti.
17
Юни
За първи път на „Хемус“ могат да участват и Старт-ъп компании.

За първи път на „Хемус 2020“ е предвидено участието на Старт-ъп компании.

Желаещите да представят своите иновативни продукти, разработки и идеи, които биха имали отношение към отбраната и националната сигурност, ще получат тази възможност на символична цена.

За целта е необходимо да отговарят на определените от Организационния комитет на „Хемус 20202“ критерии и да изпратят запитване за участие.

Повече информация може да бъде намерена тук и на интернет страницата на „Хемус 2020“.
27
Май
Официалните делегации поканени на „Хемус 2020“ са известни.

Българското министерство на отбраната, под чиято егида се провежда Международното изложение за отбранителна техника и услуги „Хемус“, определи официалните делегации, които ще бъдат поканени на „Хемус 2020“.

От името на Министъра на отбраната, предстои да бъдат изпратени покани до министерствата на отбраната на 68 държави от Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Африка, както и до Европейската агенция по отбрана и четири агенции на НАТО, докато Нционалният дирктор по въоръженията ще покани своите колеги от 32 партньорски държави.

Повече информация може да бъде намерена  тук и на интернет страницата на „Хемус 2020“.
07
Май
Определена е темата ма Международната научна конференция, съпътстваща „Хемус 2020“.

Определена е темата на  X Международна научна конференция, която ще бъде проведена в рамките на „Хемус 2020“, която е „Научните изследвания и инвестициите в технологични иновации - решаващ фактор за отбраната и сигурността".
29
Апр
Към групата на медийните партньори на „Хемус 2020” се присъединиха още двама от традиционните и членове.

Организаторите на „Хемус 2020“ сключиха споразумение за сътрудничество, във връзка с медийното отразяване на събитието с още двама от традиционните си партньори – MSI Turkish Defence Review и  Bulgarian Military Industry Review.

- MSI Turkish Defence Review е месечно медийно издание, във версии на турски и английски език, фокусирано върху информацията, свързана с турската отбранителна и аерокосмическа индустрия. Първото издание на медията е публикувано през ноември 2004 г. Оттогава до сега MSI Turkish Defence Review е публикувало повече от 100 месечни и специални издания. Работейки под мотото „Великите умове мислят заедно“, MSI Turkish Defence Review, винаги са били горди с навременното издаване на списанията, съдържащи актуална, точна и  надеждна информация.

- Bulgarian Military Industry Review е информационен уеб сайт за новини, анализи и коментари от света на военно-политическата обстановка, отбрана, и сигурност за България и останалия свят. Фокусът на съдържанието на сайта е насочен към информиране на обществото за последните новини, технологии и горещи теми не само от света на българската и международната отбрана, но и от българската военна индустрия. Медията е създадена през м.септември 2016 година, като първоначално идеен проект – отразяване на новости, събития и друга информация на английски език за българската отбранителна индустрия. Днес, проекта е на английски и български език, издава собствено печатно списание, което се разпространява в чужбина. Основното предимство на медията е големият размер на съдържанието с достоверно цитирани източници и текстове, които да бъдат конкретни и ясни за читателите. Целта на екипа на медията е да представя новините такива, каквито са, а не да ги дебатира.
11
Апр
Водещи испански фирми от отбранителната индустрия търсят сътрудничество с български партньори.

Дванадесет от най-големите испански производители на продукти и технологии, свързани с отбраната взеха участие в Българо-испански бизнес форум. Форумът има за цел да покаже потенциала и възможностите на българския отбранителен сектор и да идентифицира възможни области за бъдещо сътрудничество и коопериране между испанските и българските компании в контекста на актуалните европейски инициативи в сферата на отбраната като Постоянното структурирано сътрудничество в областта на отбраната (PESKO) и Европейската програма за индустриално развитие в областта на отбраната (EDIDP).

Събитието беше открито от заместник-министъра на икономиката Лилия Иванова. В него взеха участие и националните директори по въоръженията на Р България и Кралство Испания ген. Красимир Кънев и адмирал Сантяго Гонсалес, както и представители на над 25 български фирми.

Програмата на събитието предвиждаше кратко представяне на възможностите на испанските и българските компании участващи във форума, какти Б2Б срещи по теми от взаимен итерес.

Във форума, с кратка презентация, участва и фондация „Хемус -95“ – организатор на 14-то Международно изложение за отбранителна техника и технологии – „Хемус 2020“, предлагайки още една добра възможност за задълбочаване на сътрудничеството на бизнеса от отбранителния сектор на България и Испания.
05
Апр
Още един трдиционен партньор се присъедини към групата на медийните партньори на „Хемус 2020”.

Монк Пъблишинг Груп, партньор на Международното изложение за отбранителна техника - Хемус от деситилетия, се присъедини към групата на медийните партньори на 14-то издание на изложението – „Хемус 2020“.

Монк Пъблишинг Груп е основана през 1956 г. по молба на Министерството на отбраната на Германия и включва редица успешни издания в областта на отбраната (списания, справочни публикации, книги) и поддържа силно фокусирано присъствие като онлайн издание. Днес списанията на Монк покриват аудитория от целия свят. Основната насоченост на тези издания са технологии в областта на сигурността и отбраната, осигурявайки уникална и професионална платформа, която обединява доставчици и снабдители на такива технологии.

В допълнение към редицата успешни издания в областта на отбраната, Монк включва и онлайн канал за новини - Mönch Online News Channel, поместен на тяната интернет страница - www.monch.com, който предоставя на взискателния читател оригинални новини и медийно покритие с изключително съдържания, а Premium Channel е посветен на експертни анализи и разработки.

Монк посреща и дори надхвърля високите изисквания към информацията от областта на отбраната, поставени от отговорните за вземане на решения представители на въоръжените сили, правителството, структурите за снабдяване с въоръжение и техника и международната отбранителна индустрия.

Монк усртановява висок стандарт за качество и успех: „Необходимото четиво за професионалисти от областта на отбраната“.

За повече информация, моля посетете интернет страницата на Монк, следвайки линка на интернет страницата на „Хемус 200“.
26
Мар
Медийното отразяване и промотиране на „Хемус 2020“ се осъществява от традиционни медийни партньори.

Организаторите на 14-то Юбилено издание на Международното изложение за отбранителна техника и услуги „Хемус 2020“ имат удоволствието отново да работят с традиционни медийни партньори, чиято група към момента се състои от:

- “My Dear Drone” – високо професионална електронна медия и блог, предлагаща разнообразна, безпристрастна и съществена информация относно безпилотно управляеми летателни системи – дронове, като прегледи, статии, видеклипове, ръководства, техническа помощ, структурирана и представена по такъв начин, че ползвателите да са в сътояние, възможно най-ефективно, да намерят интересуващата ги информация и да я разберат.

- “Turkish Defence Industry (TDI) News”- онлайн медия, публикуваща новини, информация, мнения имащи отношение към отбранителната индуструия и отбранителния сектор на Република Турция. TDI News Group, създадена като уникална социална мрежа на медията за национални и чуждестрани експерти в областта на военното дело и отбраната предоставя възможности за споделяне и обмяна на въпроси, идеи и мнения по теми на сигурността и отбраната. Ние насърчаваме всички гости и посетители, специалисти от отбранителната индустрия, научни организации и национални институции, така както и участниците в „Хемус 2020“, имащи интерес към въпросите по сигурността и отбраната, да се присъединят към TDI News Group чрез: https://groups.yahoo.com/neo/groups/turkishdefenceindustry/info

- “European Security and Defence” – списание за отговорни ръководители на международно ниво, вземащи решения в областта на отбраната и въоръжените сили. European Security & Defence (ESD) разглежда ключови аспекти от европейската сигурност, отбранителната политика, развитието на въоръжените сили, предназначени за международна аудитория в над 100 държави. Високопоставеи автори от областта на политиката, въоръжените сили, публичната администрация и от научните среди коментират теми по политика за сигурност, международни въоръжени сили, въоръжение и доставки, оръжейни системи и оборудване, международни отбранителни технологии, изследване и технологични области.

- „Аir Group 2000“ OOD – българска издателска къща, публикуваща списания на военна , авиационна и морска тематика.

Немерете необходимата ви информация като посетите интернет страниците на нашите медийни партньори, следвайки съответния линк на страницата на „Хемус 2020“.
18
Мар
Първият изложител на „Хемус 2020“ е вече известен.

Българският холдинг Арсенал 2000 АД е първият производител на отбранителни продукти и услуги заявил участие в „Хемус 2020. Ранната регистрация на компанията й дава възможност да се възползва от всички отстъпки и преференции предвидени в Общите условия за участие в Изложението.

Арсенал 2000 АД е холдингова структура от няколко компании и разполага с лицензия от Правителството на Р България за снабдяване на военна продукция. Компанията инвестира в изделия, свързани с отбраната, както и в изделия и технологии с двойна употреба.

Сфери на дейност:
  • инвестиции в производство за отбраната и в софтуерни решения;
  • внос, износ и реекспорт на изделия, свързани с отбраната;
  • трансфер на технологии, ноу-хау и допълнителни услуги.

Компанията предлага:
  • стрелкови оръжия и артилерийски системи;
  • боеприпаси и техните компоненти;
  • пиротехнически военни изделия;
  • гражданско производство – инструментална екипировка, ловни оръжия и боеприпаси.

Мисията на Арсенал 2000 АД е да бъдат лидери на пазара в индустриалните сегменти, в стремежа да отговорят на все по-големите и разнообразни изисквания на потребителите. Фокусът им е изграждане на трайни бизнес отношения с техните клиенти.

Традиционно, Арсенал 2000 АД участва във всички големи изложения и търговски панаири по света, промотирайки издръжливостта и надеждността на продукта и бранда в рамките на международната пазарна концепция за отбрана и сигурност.

За повече информация посетете сайта на компанията на http://www.arsenal-bg.com/ .

Поздравления, добре дошли и успех на „Хемус 2020“!
22
Фев
Сайтът на „Хемус 2020“ и профила на изложението в професионалната мрежа Linked In са с нова визия, оформление и функционалност.

Новата разработка в това число и мобилната й версия позволяват бърза и лесна навигация, както и богата информираност на изложители и посетители. Сред новите функции са под-менютата „Защо „Хемус 2020“, „Заяви среща“, „Ранна регистрация и отстъпки“, „Преглед на резултатите от „Хемус 2018“, „Делови срещи“, „Видове посетители“ и др.

Както обикновено публикуваната информация се актуализира своевременно, за което участниците в изложението се информират незабавно.

Добре дошли и приятно сърфиране на сайта ни на адрес: http://www.hemusbg.org/bg !

Също така, не пропускайте да разгледате и профила ни в Linked In търсейки ‘HEMUS’ IDEE!
10
Фев
Възможности за позициониране и рекламно присъствие предоставяни на "Хемус 2020".

Наред с традиционно предлаганите спонсорски пакети, за юбилейното издание на изложението през 2020 г. ние предлагаме и още два – Спонсорски пакет „Индустриален форум“ и Спонсорски пакет „Демонстрационни стрелби“.

И както обикновено, можете да рекламирате продуктите и услугите си в каталога на изложението, чрез видео електронна или печатна реклама в изложбените палати и извън тях.

За повече информация виж тук.
20
Яну
Актуализирани и нови тематични направления за „Хемус 2020“.

Тематичните направления на изложението са изцяло актуализирани и допълнени. Разширени са с две нови секции – „Съвместни способности, бойно осигуряване и логистика“ и  „Обучение, образование, иновации и научна дейност“. В секцията „Сигурност и антитероризъм“ са добавени нови направления в областите кибернетична сигурност, гранична сигурност, стратегически комуникации, наблюдение и анализ на информацията в социалните мрежи, изкуствен интелект, защита на данни, идентификация и управление на биометрични данни, критична инфраструктура, компенсиране на климатичните промени, борба с природни бедствия и аварии, автономни системи за наблюдение, информация и реагиране и редица други.

За повече информация виж тук
17
Окт
Подписани са договорите и споразуменията за партньорство при подготовката на „Хемус 2020“.

В резултат на проведени преговори и постигнато взаимно съгласие за сътрудничество между Фондация „Хемус-95“ и основните партньори: „Международен панаир Пловдив“ – АД и Сдружение „Българска отбранителна индустрия“, бяха сключени съответните договори и споразумения за сътрудничество по повод подготовката и провеждането на „Хемус 2020“.
30
Авг
Организационният комитет по подготовката и провеждането на изложението взе решение да се проведе XIV-тото поредно издание на „Хемус 2020“ от 27 до 30 май 2020 г. в Международен панаир гр. Пловдив.

Предвид постигнатите високи резултати и реализираните цели на „Хемус 2018“ беше взето решение за провеждане на следващото по ред, четиринадесето издание на изложението. В решението си Комитетът формулира основните параметри на изложението и възложи отговорности на участниците в подготовката.

Мотото на изложението остава „Отбрана, антитероризъм и сигурност“, но тематичните направления следва да бъдат актуализирани, като се постави акцент на областите кибернетична сигурност, гранична сигурност, стратегически комуникации и автономни системи за наблюдение, информация и реагиране.

Традиционно, „Хемус 2020“ ще бъде организиран и проведен под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката. Като основни съпътстващи мероприятия са определени провеждането на Десетата международна научна конференция, Индустриален форум, Демонстрационни стрелби на ЦАТИП „Змейово“, Статичен показ и демонстрационни мероприятия на видовете Въоръжени сили на Българската армия и други ведомства с отговорности в областта на националната сигурност.

Фондация „Хемус-95“ е определена за непосредствен организатор на XIV-тото издание „Хемус 2020“ с основни партньори „Международен панаир Пловдив“ – АД и Сдружение „Българска отбранителна индустрия‘. На Фондацията е възложено да проведе преговори с основните партньори в резултат на което да бъдат сключени съответните договори и споразумения за сътрудничество.

На редица структури от Министерството на отбраната също така са възложени функции и отговорности по подготовката на „Хемус 2020“ и съпътстващите изложението мероприятия.
22
Юни
Окончателният преглед на проведеното изложение „Хемус 2018“ и съпътстващите го мероприятия потвърждава в цифри неговия категоричен успех.

          Окончателният преглед на проведеното изложение „Хемус 2018“ включително и резултатите от независимото изследване на удовлетвореността на изложителите и посетителите е публикуван. Документът потвърждава в цифри категоричния успех на тринадесетото издание на изложението.

Виж повече - http://hemusbg.org/za-hemus/pregled-na-rezultatite-na-hemus-2018
20
Юни
Резултатите от проведеното изложение „Хемус 2018“ го представят като безспорен успех за последните 10 години.


    От 30 май до 2 юни 2018 г., на територията на Международен панаир Пловдив, се проведе тринадесетото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2018”. Тематичните направления бяха допълнени в областите на кибернетичната и трансграничната сигурност, стратегическите комуникации и автономните системи за наблюдение, информация и реагиране.

    Бяха представени общо 69 фирми и организации, от които 48 български и 21 чуждестранни. С изложители, подизложители или представени на щанд участваха 17 държави. За първи път като изложители участваха две организации от състава на българското Министерство на вътрешните работи. Българската академична среда разшири участието си, като 10 научни и висши учебни звена представиха свои образователни продукти, услуги и иновативни научни разработки в областта на сигурността и отбраната. Търговските параметри на изложението отбелязаха най-значимия си ръст за последните 10 години.

    Броят на посетителите надмина 2800 души и показа висок национален и международен ръст на интереса към изложението, също така най-значимия за последните 10 години. В национален контекст експозицията беше разгледана от ръководители и високопоставени представители на българските държавни институции, в т.ч. от Началникът на отбраната, от Командванията на Видовете въоръжени сили, генерали, адмирали, военнослужещи и граждани.

     Изложението предизвика изключително висок международен интерес. Експозицията беше разгледана от ръководители и високопоставени представители на европейските и евроатлантическите институции, от 12 чуждестранни делегации, и посетители от много други държави.

  Проведеното независимо социологическо изследване потвърди високата удовлетвореност на изложителите и посетителите. По този начин „Хемус 2018” се превърна в успешна платформа за координация и партньорство между българските държавни институции, националната ни отбранителна индустрия, Въоръжените сили на страната, и академичната общност и се утвърди като емблема на синергията на усилията в интерес на националната сигурност и индустриалното развитие.

    Разширеното международно участие и проявеният силен международен, европейски и евроатлантически интерес към изложението го превърнаха във висок международен форум за реализиране на интереси, както в домейна „бизнес - бизнес“, така и в областите „държава - държава“ и „бизнес - държава“.

       Експозицията на практика обхвана пълния цикъл на развитието на отбранителния продукт или услуга – иновация, внедряване, производство, търговска реализация, придобиване и усвояване.

       Две основни послания характеризират приключилият „Хемус 2018“:
„Събитие, където Запада и Изтока съчетават интереси“
„Платформа на която Европейският съюз среща партньорите си“

   Очаквайте до дни на сайта ни да бъде публикуван окончателен преглед за изложението и съпътстващите го мероприятия.

                                 

                                        

                                      

                 

МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ