Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „ХЕМУС 2022”
Пловдив, България, 01 - 04 юни 2022 г.

Демонстрационни стрелби

Демонстрационните стрелби на полигон „Змейово“ традиционно съпътстват Изложението и дават отлични възможности са бъдат представени на живо мобилността, функционалността и огневата мощ на предлаганите отбранителни продукти и услуги. Тези възможности ще бъдат предоставени на изложители и посетители и по време на „Хемус 2022“. 

По време на "Хемус 2020" участие в демонстрационните стрелби взеха 7 Български фирми и организации, които демонстрираха 24 вида нови отбранителни продукти разработени и произведени от Българската  от отбранителната индустрия. 

Събитието предизвика широк интерес и сред високопоставените гости и посетители на изложението, както и сред изложители от страната и чужбина. Сред присъстващите бяха делегациите на Алжир, Бразилия, Молдова, Катар, Румъния и Северна Македония, както и аташетата по отбраната на Канада и Унгария. 

За пореден път демонстрационните стрелби бяха излъчвани на живо на територията на изложението, но за първи път това беше направено и на мониторите на информационните щандове и в двете палати.