Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „ХЕМУС 2022”
Пловдив, България, 01 - 04 юни 2022 г.

Акредитация на журналисти

МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР

София 1092, ул. „Дякон Игнатий“ 3; тел.: 02 9 885 885; 02 92 20 953; 02 92 20 955;
факс: 02 987 32 28;
Е-mail: presscntr@mod.bg
 
10 май 2022 г.
 

Акредитация на журналистите за отразяване на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022”.
 

България ще бъде домакин на 15-ото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022”, което ще се проведе от 1 до 4 юни 2022 г. в Международен панаир Пловдив. 

Изложбата се провежда под мотото „Отбрана, антитероризъм и сигурност“. Главното внимание на изложителите ще бъде насочено към представянето на своите технологични постижения и възможности за участие в реализацията на основните проекти за модернизация на Въоръжените сили на Република България в областите „Въоръжение и техника“, „Комуникационно-информационни системи“, безпилотни летателни системи, системи за наблюдение и проследяване, киберзащита и други. 

Международното изложение „Хемус 2022” се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията. Основен организатор е фондация „Хемус - 95“ с председател на управителния съвет контраадмирал (о. р.) д-р Николай Николов. 

Провеждането на изложбата ще бъде съпътствано от международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, заседание на Индустриалния форум, както и от демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“. 

За първи път в рамките на изложбата ще се проведе „Симпозиум за научни изследвания и иновации за европейска сигурност и отбрана“ (RISE-SD), като ще се отбележи една година от стартирането на Horizon Europe (HE) и European Defence Fund (EDF), новата рамкова програма за научни изследвания и иновации.
 

Уважаеми колеги,

Официалното откриване на 15-ата международна изложба за отбранителна техника „Хемус 2022” ще се състои от 11.00 часа на 1 юни 2022 г. в Международен панаир Пловдив. По традиция преди церемонията по откриването от 10.00 часа в зала „Пресклуб“ на Конгресния център на панаира ще се проведе съвместна пресконференция на организаторите на изложбата, на която ще имате възможност да получите подробна информация за участниците в нея и за съпътстващите мероприятия. 

Пресцентърът на Министерството на отбраната ще организира допускането на представители на медиите за отразяване на официалното откриване на Международната изложба „Хемус 2022“ и на съпътстващите мероприятия. За тази цел е необходимо журналистите да потвърдят участието си като попълнят и изпратят до 18 май 2022 г. на e-mail: presscntr@mod.bg следната регистрационна форма:

Име:                                                                          Медия:  

Презиме:                                                                  Позиция в медията:  

Фамилия:                                                                 Телефон за контакт:  

ЕГН:                                                                           e-mail адрес:  

Номер на лична карта:                                            Номер на журналистическа карта: 

Телефон за контакти: 02/92 20 954, 02/92 20 955